5 hacks om professioneel ogende foto’s te maken

Het recept voor succes in de camming industrie heeft twee belangrijke ingrediënten: jezelf professioneel vermarkten en een superieure service bieden. In dit artikel pakken we het eerste aan. Wanneer een nieuw iemand je bekijkt, komt het uiteindelijk op je profiel aan of ze geïnteresseerd raken of niet. Bovendien is de aandachtsspanne van mensen korter dan ooit, dus je hebt maar een paar seconden om hun interesse te wekken.

Dus hoe val je op tussen de honderden profielen? Wij hebben onze top 5 tips verzameld die je kunnen helpen om foto’s van hoge kwaliteit te maken, je unieke stijl te laten zien en je profiel memorabeler te maken.

1. Kwaliteit heeft alles te maken met de juiste apparatuur

De kwaliteit van je beelden zal sterk afhangen van de kwaliteit van je camera. Investeren in een goede webcam voor streaming is noodzakelijk als je hogerop wilt komen. Als het gaat om het maken van foto’s voor je profiel, zijn je webcam en je smartphone waarschijnlijk voldoende in het begin van je carrière, zolang ze foto’s kunnen maken in ten minste 720p (HD) resolutie. 

Het kiezen van de juiste webcam voor streaming zal echter een van de belangrijkste beslissingen zijn die je neemt. Je moet vooral een webcam kiezen die goed werkt in je streamingomgeving:

  • als je vaak streamt in een donkere kamer, kies er dan een met goede prestaties bij weinig licht,
  • als je geluidskwaliteit belangrijk vindt, is een model met twee microfoons voor stereo-opname ideaal,
  • als je veel belang hecht aan privacy, kunnen sommige camera’s de achtergrond onscherp maken zonder extra software te gebruiken.

Het belangrijkste is dat je het onderzoek niet kan vermijden bij het kiezen van je apparatuur.

Pro tip #1 - Als je hulp nodig hebt bij je keuze, neem dan gerust persoonlijk contact met ons op of blader door onze go-to lijst van de 12 beste webcams voor streaming.

2. Zacht en gelijkmatig licht is voldoende

We zijn geneigd te geloven dat geweldige foto’s op het juiste moment zijn genomen omdat de belichting, de pose en alle andere elementen zo goed lijken samen te werken. De waarheid is dat de meeste goede portretten worden gemaakt met de bedoeling de belichting in het voordeel van het model te gebruiken. Omdat verlichting zo’n grote invloed heeft op de sfeer van foto’s, is het belangrijk te begrijpen hoe verschillende soorten licht werken en hoe ze foto’s beïnvloeden.

Hard licht leidt over het algemeen tot een hoog contrast, waardoor zeer heldere en zeer donkere delen in dezelfde scène ontstaan, in tegenstelling tot zacht licht dat gelijkmatig en vloeiend wordt verspreid en weinig schaduwen veroorzaakt. Goede verlichting voor portretten - vooral als je binnenshuis fotografeert - is meestal zacht en gelijkmatig. Dit kan worden bereikt door diffusors te gebruiken om het licht van een raam te verzachten of door meerdere lichtbronnen te gebruiken om het onderwerp gelijkmatig te verlichten. In het algemeen kan je het beste harde, directe verlichting vermijden, omdat dit harde schaduwen kan veroorzaken en de foto er onflatteus uit kan zien. Probeer in plaats daarvan een zacht, diffuus licht te creëren dat je onderwerp flatteert en de foto er natuurlijker laat uitzien.

Laten we een eenvoudig voorbeeld bekijken.

Beide portretten zijn gebaseerd op frontaal licht als primaire lichtbron. Het onderwerp van de rechterfoto kijkt duidelijk schuin naar het licht, waardoor een natuurlijk contrast ontstaat. Er is ook veel omgevingslicht, wat de opname interessanter maakt.

De foto links is echter directer belicht.

 

Beeldbron

Pro tip #2 - Gebruik zoveel mogelijk diffuus natuurlijk licht in je foto’s of investeer in een diffusor.

3. Ken je hoeken

Hoewel kwaliteit en goede belichting essentieel zijn, ben jij degene die je publiek aan het eind van de dag aan het bedelen krijgt. Je kan het beste verschillende foto’s in je profiel opnemen om al je kanten en je persoonlijkheid te laten zien, van foto’s van je hele lichaam tot brutale selfies.

Thirst traps oftewelsexy selfies zijn essentieel, of ze nu bedoeld zijn om de interesse van je publiek te wekken of om je zelfvertrouwen een gezonde boost te geven. Beide zijn aanvaardbare redenen om je camerarol te vullen met duizenden van hen. ;)  Probeer bij het nemen van selfies verschillende gezichtsuitdrukkingen om te zien welke het aantrekkelijkst is. 

Wat betreft foto’s van het volledige lichaam, als je zowel het model als de fotograaf in één persoon bent, kan je zoveel experimenteren als je wilt om hoeken te vinden die het meest flatterend zijn. Probeer gangbare poses zoals het buigen van je rug om je billen te laten tonen en je heupen te kantelen, maar doe je ook onderzoek en kijk welke poses werken voor andere succesvolle modellen met hetzelfde lichaamstype als jij.

Pro tip #3 - Gebruik de focus tool voor selfies. Je smartphone is waarschijnlijk slim genoeg om gezichten te herkennen of heeft genoeg focusfuncties om mee te spelen.

Pro tip #4 - Vermijd het nemen van foto’s van onderaf, omdat je dan groter lijkt dan je bent.

4. Touch-ups zijn de moeite waard

Niemand ziet er in het echt hetzelfde uit als op internet. Tegenwoordig is het gemakkelijker dan ooit om foto’s bij te werken en ze er op hun best uit te laten zien. Je kan filters toevoegen, de belichting, de kleur en het contrast aanpassen om de perfecte foto te maken. En het mooiste is dat je daar geen Photoshop-ninja voor hoeft te zijn. Er zijn genoeg apps die je op je smartphone kan downloaden om je foto’s te bewerken.

Hoe kan je je foto’s nog aantrekkelijker maken met kleine bewerkingen?

  • Voeg verschillende filters toe om een bepaalde stemming te creëren.
  • Werk de belichting bij en pas de helderheid en het contrast aan om je beste eigenschappen te accentueren.
  • Pas het focuspunt aan om ervoor te zorgen dat jij het bent die centraal staat en niet de rommelige achtergrond.
  • Verwijder vlekken die je make-up niet heeft bedekt en zie er meer netjes uit.

Pro tip #5 - Hier is een lijst met fotobewerkingsapps die je kan proberen op je smartphone. De meeste professionele modellen gebruiken meerdere bewerkingsapps om de look te krijgen die ze willen.

5. Experimenteer met verschillende stijlen en outfits

Het zijn je aantrekkelijke uiterlijk en je taille die nieuwe mensen zullen aantrekken, maar door de dingen fris en interessant te houden, zullen ze blijven hangen. Je hebt nu waarschijnlijk een paar outfits die voor jou werken. Ze krijgen veel complimenten van fans, ze zitten comfortabel en je voelt je er het meest jezelf in. Maar door je meerdere kanten te laten zien met verschillende outfits kan je aantrekkelijk zijn voor een breder publiek.

Bedenk bij het kiezen van je outfits voor profielfoto’s wat je belangrijkste doelgroep mooi vindt. Zorg voor diversiteit, maar houd je aan de specifieke fantasieën van je publiek. Als je bijvoorbeeld de stijl van het buurmeisje omarmt, waarom trek je dan geen Frans dienstmeisjeskostuum aan? Als je weet dat je een hoop nerds aantrekt, kan het imiteren van een Cosplay-personage de wildste dromen van je fans waarmaken.

Pro tip #6 - Focus niet alleen op je kleding. Laat accessoires, schoenen, speelgoed en rekwisieten voor je werken. Ze kunnen dat beetje extra toevoegen dat je personage tot leven brengt en tegelijkertijd veel mogelijkheden bieden om ermee te spelen.

Conclusie

Je foto’s zijn het eerste contactmoment met je publiek, dus laat ze tellen. Stop nooit met experimenteren met poses, belichting, outfits en touch-ups. Maar bovenal, als je serieus bent over je camming carrière, investeer dan in een goede camera. Je inspanningen zullen sneller renderen dan je denkt.

Meer interessante posts

Geselecteerde tag: #all